23 juli 2024
Thumbnail voor Concurrentie voor TUI en KLM: Air Belgium start lijndienst naar Curaçao

Concurrentie voor TUI en KLM: Air Belgium start lijndienst naar Curaçao

CHARLEROI - Air Belgium vliegt vanaf 3 juli naar Curaçao, zo heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij vrijdag bekendgemaakt. Daardoor krijgen KLM en TUI fly meer concurrentie, met als mogelijk gevolg een neerwaartse druk op de ticketprijzen.


De Belgen gaan niet rechtstreeks vanuit thuisbasis Charleroi op Willemstad vliegen, maar maken onderweg in beide richtingen een tussenstop op Martinique. Daar kunnen de passagiers van/naar Curaçao aan boord van de Airbus A340 blijven. Tussen Martinique en Curaçao is het 1,5 uur vliegen.

Hoewel reizigers dus iets langer onderweg zijn dan met KLM en TUI fly, kan Air Belgium dat deels compenseren met lagere prijzen. Zo worden komende kerstvakantie retourtjes aangeboden vanaf 650 euro. Dat is aanzienlijk goedkoper dan bij de concurrentie.

De vluchten worden vanaf 3 juli twee keer per week aangeboden, op woensdagen en zaterdagen. De Airbus A340-300 vertrekt om 10 uur ’s ochtends uit Charleroi. Passagiers kunnen kiezen tussen Economy, Premium Economy en Business Class.

“Voor de luchtvaartmaatschappij is het een logische volgende stap om, na de lancering van vluchten naar de Franse Antillen in december 2019, ook de Nederlandse Antillen aan te bieden. De Franse Antillen trekken immers doorgaans vooral Franstalige klanten aan- zowel uit Wallonië als uit Noord-Frankrijk -, terwijl de Nederlandse Antillen vooral populair zijn bij de Vlamingen en de Nederlanders”, aldus Air Belgium in een verklaring.

De vluchten naar de Franse Antillen (Martinique en Guadeloupe) worden op 2 juli hervat. Dat had eigenlijk al eerder moeten gebeuren, maar is door strenge reisrestricties nog niet mogelijk gebleken.

Lockdown Curaçao
Momenteel zit Curaçao in een lockdown door een toename van het aantal coronabesmettingen, en Nederlandse vakantiegangers worden zelfs opgeroepen om het eiland te verlaten, maar Air Belgium heeft er vertrouwen in dat er in juli weer volop vakantie gevierd kan worden.