12 mei 2024
Thumbnail voor Corendon en Stip Reizen met 4.500 racefans naar Abu Dhabi

Corendon en Stip Reizen met 4.500 racefans naar Abu Dhabi

ABU DHABI - 4.500 racefans zijn dit weekend met Corendon en Stip Reizen in Abu Dhabi om de laatste Formule 1-race van dit seizoen te bekijken. Volgens Corendon is dit voor de Formule 1 de grootste uittocht van Nederlandse fans naar een race buiten Europa ooit. Vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf verzorgen airlines zoals Emirates, Transavia, Lufthansa en Turkish Airlines een luchtbrug naar Abu Dhabi en Dubai.


Aanstaande zondag vertrekken de fans vanuit Dubai met ruim honderd bussen naar het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi. Hier is een speciale oranjetribune gecreëerd gelegen aan de jachthaven van het circuit. Stip Reizen, onderdeel van Corendon, heeft vrijwel de gehele tribune afgehuurd en is volledig afgeboekt. Volgend jaar huurt de reisorganisatie de gehele tribune af. “Recentelijk hebben we een uniek contract voor meerdere jaren gesloten met de directie van het Yas Marina Circuit”, vertelt Fred Verlinden, directeur van Stip Reizen. “Gezien het grote succes dit jaar en het enorme aantal voorboekingen voor komend jaar, hebben we besloten om alle ruim 6.000 zitplaatsen op deze tribune af te huren. Daar hoort ook een Orange Fanzone bij, exclusief voor onze gasten.”

Ook dit jaar is een exclusieve oranje fanzone gecreëerd, waar verschillende artiesten optreden zoals dj Barry Paf en zangeres Hind. Op de vrijdag- en zaterdagavond van het raceweekend is in één van de vijfsterrenhotels een Oranjefeest, waar 1.5000 fans zich voor hebben aangemeld.