14 juli 2024
Thumbnail voor Corendon FAMcation naar Bulgarije: ‘Land vol natuur, strand en gezelligheid’

Corendon FAMcation naar Bulgarije: ‘Land vol natuur, strand en gezelligheid’

Afgelopen mei organiseerde Corendon een ‘FAMcation’ naar Bulgarije. Reisagenten konden deelnemen aan de trip waar ze ook hun partner, familielid of vriend(in) mee konden nemen. Travel Counsellor Gerard Pannekoek nam deel aan de reis en vertelt over Bulgarije.

Als ZRA uit het noorden van het land sprak deze FAMcation naar Bulgarije Gerard direct aan omdat ook vanaf Groningen Airport Eelde naar deze bestemming wordt gevlogen. “Interessant dus voor mijn klanten. Natuurlijk was het ook een unieke kans om deel uit te maken van dit nieuwe concept van Corendon: een FAM-trip gecombineerd met een vakantie met je partner.”

Onder leiding van Floor Bregman van Corendon en de lokale gids Yordan Yanakiev van Avatar Tours inspecteert de groep drie ochtenden hotels. Naast de collega’s gaan ook enkele geïnteresseerde partners mee. “Het hotelaanbod is zeer divers”, gaat Gerard verder. “Voor ieder budget zijn er mogelijkheden.” Wel worden sommige vooroordelen bevestigd. “Niet alle accommodaties voldoen aan de eisen van de tijd. Maar daar is de prijs dan ook naar.” Naast de hotelbezoeken is er ook vrije tijd ingepland. “We hebben het hier natuurlijk wel over een FAMcation. In de middag zonnen we lekker of werken we even op de hotelkamer. ’s Avonds dineren we samen, borrelen we en praten we over ons vak.”

Reisbizz-collega Melanie Huizer sloot ook aan bij de FAMcation naar Bulgarije. “Nu is het fenomeen studiereis bij mij bekend omdat ik zelf jaren als reisagent op reis ben geweest, maar de term FAMcation kende ik nog niet. Des te leuker dat ik een nieuwe bestemming mocht ontdekken en mijn moeder mee kon nemen.”

'Oostblokkerig'
Bij Bulgarije had Melanie altijd het idee dat het ‘Oostblokkerig’ aan zou doen. “Maar dat is mij erg mee gevallen. Het stadje Sunny Beach heeft wel een beetje die uitstraling, maar dat komt door de vele en grote gebouwen, waar er helaas veel van leeg staan of in aanbouw zijn. Buiten dit stadje om doet het land zelfs een beetje Limburgs aan met de groene heuvels, of misschien ook wel Oostenrijks door de bergen. Ik was erg verrast.”

Bij een FAMcation hoort ook een beetje vakantie en daar heeft de groep in het laatste hotel zeker van kunnen genieten. “Dit hotel heeft het grootste aquapark van OostEuropa en we hebben de glijbanen uiteraard getest.”

Wil je meer lezen over Bulgarije en de FAMcation? Lees het hele verhaal in de nieuwste editie van Reisbizz Magazine.