12 juli 2024
Thumbnail voor Corendon gaat ondanks negatief reisadvies pakketreizen aanbieden naar Turkije

Corendon gaat ondanks negatief reisadvies pakketreizen aanbieden naar Turkije

LIJNDEN - Corendon gaat weer pakketreizen aanbieden naar Turkije. Volgens de touroperator kunnen reizigers op vakantie naar het land, maar is het aan henzelf om deze beslissing te nemen. Op de website informeert Corendon over de huidige situatie in Turkije.


De kleurcode van Turkije is nog steeds oranje wat betekent dat dat de overheid adviseert om alleen naar Turkije te reizen als dit noodzakelijk is. Toch bevestigt een woordvoerster tegenover Reisbizz.nl dat Corendon weer pakketreizen gaat aanbieden naar het land. “Wat ons betreft kan het, maar die beslissing ligt bij reizigers zelf.” Volgens de touroperator is het toegestaan om bij een oranje advies vakanties aan te bieden. Ook de overheid zou op haar eigen website aangeven dat de keuze aan de klant zelf is.

Volgens de touroperator besteed de Turkse overheid veel aandacht aan het verminderen van de besmettingen en het snel vaccineren van bewoners van de toeristische gebieden in het zuiden en westen van Turkije. “De Turkse zuid- en westkust zouden een geel reisadvies krijgen als Turkije in Europa zou liggen. Het RIVM hanteert het uitgangspunt dat vanaf 1 juli voor een geel reisadvies het aantal besmettingen onder de 200 moeten liggen per twee weken per 100.000 inwoners. Vóór 1 juli is dit aantal in de toeristische gebieden 150.” Het RIVM kijkt daarentegen voor het reisadvies naar de besmettingscijfers van Turkije in zijn geheel.

Volledig verzekerd
Corendon stelt dat reizigers volledig zijn verzekerd wanneer er gereisd wordt naar Turkije. “Jouw ziektekostenverzekering is volledig geldig in Turkije, ook als het om corona gerelateerde kosten gaat. Ook de reis- en annuleringsverzekering geven een volledige dekking en in Turkije betaalt de overheid de volledige kosten wanneer iemand onverhoopt in quarantaine zou moeten. Er zijn dus geen financiële risico’s voor jou als vakantieganger.”

De touroperator vindt dat zij pakketreizen aan kunnen bieden naar oranje gebieden als zij ervan zijn overtuigd dat dit verantwoord kan. “Airline mogen sinds corona van de overheid ongehinderd losse vluchten aanbieden naar landen met een oranje reisadvies en ook hotels mogen kamers aanbieden. Wij vinden dat wij dan ook pakketreizen kunnen aanbieden als wij overtuigd zijn dat dat verantwoord is.” Wanneer de situatie blijft zoals het nu is, kunnen reizigers ervan uitgaan dat Corendon Turkije-vakanties niet annuleert. Mocht dit wel zo zijn, krijgen reizigers binnen de wettelijke termijn van twee weken het geld terug.

Testen en quarantaine
Bij een oranje reisadvies moeten reizigers voor vertrek terug naar Nederland zich laten testen. Ook geldt het dringende advies om bij thuiskomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Corendon meldt dat in Turkije de test op afspraak wordt afgenomen in het hotel waar vakantiegangers verblijven. “De kosten zijn zeer laag; slechts 25 euro per persoon.”

Verder moet je bij vertrek naar Turkije kunnen aantonen dat je minimaal twee weken geleden volledig bent gevaccineerd, negatief bent getest met een PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst in het land of met een antigeentest die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen.

De volledige uitleg van Corendon is te vinden op de website met covid-19 informatie.