21 juni 2024
Thumbnail voor Corendon heropent The College Hotel Amsterdam: ‘Oase van rust in de stad’

Corendon heropent The College Hotel Amsterdam: ‘Oase van rust in de stad’

Corendon Hotel & Resorts heeft het The College Hotel Amsterdam woensdag heropend. Tijdens een intensieve renovatieperiode zijn 40 hotelkamers gerealiseerd en is het design van de lobby volledig geüpdatet. Het ontwerp van het hotel werd gemaakt door Studio Piet Boon.

De heropening van het hotel is groots gevierd met muziek, workshops, cocktails en gerechten verzorgd door restaurant Mondi.

Het boetiekhotel is gevestigd in een 19e-eeuws pand aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Het monumentale gebouw werd in 1894 geopend als Hogereburgerschool en functioneert tot op de dag van vandaag als unieke leeromgeving voor studenten. In 2005 werd het schoolgebouw getransformeerd tot boetiekhotel, nu is het hotel onderdeel van de luxelijn Autograph Collection van Marriott Hotels.

Günay Uslu, de CEO van Corendon is trots op het vernieuwde hotel: “The College Hotel is een van de mooiste gebouwen van Amsterdam. Exemplarisch voor de nationale architectuur van eind 19de eeuw, waar neorenaissance en gotische elementen samenkomen. Met misschien wel de oudste olijfbomen en de hoogste cipressen van Amsterdam, zijn de terrassen van The College hotel een oase van rust midden in de stad.”