23 juli 2024
Thumbnail voor Corendon introduceert zomer- en winterprogramma vanaf Maastricht

Corendon introduceert zomer- en winterprogramma vanaf Maastricht

LIJNDEN - Corendon heeft het zomer- en winterprogramma vanaf Maastricht Aachen Airport bekendgemaakt. In de zomer staan vakantievluchten naar acht bestemmingen rond de Middellandse Zee in de planning. In de winter vliegt Corendon op vier bestemmingen, waaronder nieuwkomer Kaapverdië.


Vanwege negatieve reisadviezen liggen de vakantievluchten van Corendon op dit moment nog stil. Vanaf 16 mei wil de touroperator de vluchten hervatten, waaronder dus ook vanaf Maastricht. De vluchten worden uitgevoerd door het eigen Corendon Airlines.

Het zomerschema omvat de Griekse eilanden Kos, Kreta, Rhodos en Zakynthos, de Turkse badplaatsen Bodrum en Antalya en Bulgarije, Egypte. Vluchten naar bestemmingen Portugal, Spanje en Italië ontbreken dit jaar in het aanbod.

Het wintervluchtschema gaat begin november van start met vluchten naar Egypte, Gambia (beide twee keer per week) en Kaapverdië (wekelijks). Naar het Turkse Antalya wordt vooralsnog alleen in november en maart gevlogen.

"We zien dat onze klanten hopen om deze zomer al vakantie te kunnen vieren in het buitenland”, zegt Corendon-oprichter Atilay Uslu. “Daarnaast verwachten we ook een grote vakantiebehoefte in het komende najaar en de winter. De boekingen laten dit duidelijk zien.”

Uslu noemt het zonzekere Kaapverdië een fantastische winterzonbestemming. “Het is echt een relax-bestemming met een bijzondere mix van Afrikaanse en Braziliaans-Portugese invloeden.”