23 mei 2024
Thumbnail voor Corendon kondigt meerdere oranje winterzonbestemmingen aan

Corendon kondigt meerdere oranje winterzonbestemmingen aan

LIJNDEN - Corendon gaat deze winter reizen aanbieden naar meerdere bestemmingen met een oranje reisadvies. Wat de reisorganisatie betreft is het reizen naar deze vakantiebestemmingen verantwoord. “Ons algemene uitgangspunt voor al onze vakanties deze winter is: de keuze is aan jou”, vermeldt Corendon op hun site.


Eind juni maakte de reisorganisatie al bekend vakanties aan te bieden naar Turkije, wat nog steeds een negatief reisadvies heeft vanuit de Nederlandse overheid. Daar zijn nu ook de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Gambia en Kaapverdië als bestemmingen met een oranje code aan toegevoegd. Verder heeft Corendon ook winterzonbestemmingen die een geel reisadvies kennen. Dit zijn Bonaire, de Canarische Eilanden, Curaçao en Madeira.

Wanneer de situatie blijft zoals het nu is, kunnen reizigers met Corendon ervanuit gaan dat vakanties naar deze oranje bestemmingen niet geannuleerd zullen worden. Reizigers die al eerder de vakantie naar deze bestemmingen hadden geboekt en door het oranje reisadvies niet meer willen gaan, kunnen één keer kosteloos omboeken of annuleren. Zodra een reiziger een nieuw boeking maakt terwijl de bestemming al op oranje stond, gaat Corendon ervanuit dat deze beslissing weloverwogen gemaakt is en hanteren ze daardoor reguliere reisvoorwaarden.

Bali
Corendon biedt daarnaast ook Bali aan als winterzonbestemming. Maar reizen naar het Indonesische eiland is momenteel niet mogelijk. Indonesië wordt op het moment nog zwaar getroffen door het coronavirus waardoor de autoriteiten van Indonesië hebben besloten om de grenzen gesloten te houden voor alle reizigers. Vakanties naar Bali blijven boekbaar op de website, in de hoop dat de situatie in Indonesië in de toekomst verbetert. Op korte termijn gaan vakanties echter niet door.