23 juli 2024
Thumbnail voor Corendon met Air Belgium naar Curaçao

Corendon met Air Belgium naar Curaçao

CHARLEROI - Corendon is een samenwerking gestart met Air Belgium om ook vanuit Charleroi pakketreizen naar Curaçao aan te bieden. Vanaf 3 juli vliegt de Belgische maatschappij twee keer per week naar dit populaire eiland, en Corendon neemt stoelen af op die vluchten.


Zoals eerder bekendgemaakt, gaat Air Belgium niet rechtstreeks vanuit thuisbasis Charleroi op Willemstad vliegen, maar met een tussenstop op Martinique. Daar kunnen de passagiers van/naar Curaçao aan boord van de Airbus A340 blijven. Tussen Martinique en Curaçao is het 1,5 uur vliegen.

Dat Corendon nu met Air Belgium gaat samenwerken, is vooral handig voor Belgen. Zo “wordt het voor onze Belgische klanten makkelijker om te reizen naar deze zonnige bestemming, die tevoren nog niet werd aangeboden op de Belgische markt”, zegt Corendon-baas Atilay Uslu.

Maar ook voor Nederlandse klanten kan het een interessante optie zijn: op sommige data zijn de pakketreizen met Air Belgium goedkoper dan die met KLM. Daarnaast is de luchthaven van Charleroi voor reizigers uit Zuid-Limburg een stuk dichterbij dan Schiphol.

Daar staat tegenover dat KLM, in tegenstelling tot Air Belgium, wel non-stop naar Curaçao vliegt. Dat scheelt minimaal twee uur in het vliegtuig zitten.

Het doorgaan van de pakketreizen naar Curaçao vanaf 3 juli is onder voorbehoud van een aanpassing van het Belgische reisadvies voor dat eiland.