23 mei 2024
Thumbnail voor Gunay Uslu: Corendon moet duurzaamste reisorganisatie van Nederland worden

Gunay Uslu: Corendon moet duurzaamste reisorganisatie van Nederland worden

Kersvers Corendon CEO Gunay Uslu vertelt op de vakdag van de Vakantiebeurs over haar ambities voor Corendon. Uslu neemt woensdagmiddag officieel het stokje over van huidige CEO Steven van der Heijden.

In gesprek met Reisbizz vertelt Uslu dat het voelt als thuiskomen bij Corendon. “Wel via een nieuwe ingang. De afgelopen maanden voelden een beetje als stage lopen binnen het bedrijf, maar vanmiddag gaat het echte werk beginnen.”

Uslu laat weten dat ze het jammer vindt dat ze haar termijn als staatssecretaris niet heeft kunnen volbrengen. “Ik had dat liever afgemaakt, maar gelukkig is er nu een hele goede opvolger.”

Over het samenwerken binnen Corendon met haar oudere broer Atilay Uslu vertelt de nieuwe CEO dat ze er veel zin in heeft. “We kennen elkaar heel goed, we weten wat onze sterke en zwakke kanten zijn. Natuurlijk heb je als broer en zus wel eens een meningsverschil. Hij blijft mijn grote broer en ik zijn kleine zusje. De lucht is daarom altijd snel geklaard.”

Duurzaam, maar niet duurder
Over haar duurzaamheidsambities voor Corendon is Uslu duidelijk: “Ik wil dat we de komende tijd de meest duurzame reisorganisatie worden van Nederland. Maar ik wil niet dat de vakanties duurder worden, dat is voor mij persoonlijk een belangrijke doel. We weten dat we als toeristenbranche vervuilend zijn, maar dat betekent niet dat we niet meer op vakantie kunnen.”