11 mei 2024
Thumbnail voor Corendon onderzoekt mogelijkheden te vertrekken vanaf andere Nederlandse luchthavens

Corendon onderzoekt mogelijkheden te vertrekken vanaf andere Nederlandse luchthavens

SCHIPHOL – In verband met de verwachte drukte op Schiphol kijkt reisorganisatie Corendon naar mogelijkheden om vluchten de komende dagen vanaf andere Nederlandse luchthavens te laten vertrekken. Dat meldt Corendon-topman Steven van der Heijden volgens het ANP.


Van der Heijden verwacht vrijdagochtend nog duidelijkheid te kunnen geven over de verplaatsingen. Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd dit weekend boekingen te annuleren en voor komende week geen nieuwe boekingen aan te nemen.

"Annuleren doen we niet, want daar hangt de volledige vakantie van mensen aan vast", aldus Van der Heijden. "En boekingen stopzetten kan niet, want alles zit al wekenlang vol." Daarom wordt gekeken naar andere Nederlandse luchthavens.

Vertrekken vanaf vliegvelden in het buitenland is geen optie voor Corendon, omdat de organisatie dat reizigers niet aan wil doen.

Update 16 uur: Corendon verplaatst op zaterdag en op zondag twee vluchten naar Turkije van Schiphol naar Rotterdam Airport, zo heeft de reisorganisatie inmiddels laten weten. Het is niet uitgesloten dat er nog meer vluchten verplaatst worden, maar daar zijn nu nog geen concrete plannen voor.