18 april 2024
Thumbnail voor Corendon-oprichter Uslu plant symbolische boom in natuurpark Jandino Asporaat

Corendon-oprichter Uslu plant symbolische boom in natuurpark Jandino Asporaat

Corendon-oprichter Atilay Uslu heeft zondag symbolisch een boom geplant in Hofi Magno, een voormalige plantage en inmiddels beschermd natuurgebied op Curaçao. Met de boom - in het door Jandino Asporaat aangekochte park - wil Corendon laten zien dat het eiland meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand.


Bij het planten van de boom laat Uslu weten hoe de bijzondere samenwerking tussen Corendon en het park van Jandino Asporaat tot stand kwam. “Toen Jandino het park aankocht heeft bij ons aangeklopt. We zijn heel enthousiast dat we kunnen bijdragen aan dit park. Iedereen denkt bij Curaçao aan zon, zee en strand maar dit eiland heeft zoveel meer te bieden. Parken zoals Hofi Mango hebben een grote diversiteit aan natuur. Tegelijkertijd is het park een broedplaats voor economische ontwikkeling voor lokale inwoners, met opleidingen voor hoveniers, scholenprogramma’s en plannen voor het verbouwen en verkopen van groente en fruit.”

In afwezigheid van Jandino neemt broer en mede-ondernemer Kenneth Asporaat de honneurs waar. “Ik ben Corendon dankbaar voor deze samenwerking. Het bedrijf zet zich op deze manier in voor duurzaamheid op ons prachtige eiland.”

Donatie
Verder maakt Corendon bekend dat het bedrijf 1 Antilliaanse gulden per passagier naar Curaçao doneert aan het beschermde natuurgebied Hofi Mango. Met de jaarlijkse donatie kan Hofi Mango het park uitbreiden en verder ontwikkelen. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het onderhouden en aanplanten van inheemse bomen en plantensoorten in het park.

Bij de feestelijke ceremonie waren curaçaose dansers aanwezig voor een prachtige dans. Dansers Curacao