11 mei 2024
Thumbnail voor Corendon studiereis met open armen ontvangen op Curaçao: ‘Niet alleen de reisagenten waren hier aan toe’

Corendon studiereis met open armen ontvangen op Curaçao: ‘Niet alleen de reisagenten waren hier aan toe’

WILLEMSTAD - Nog nooit keek Travel Counsellor Jennie Visser zo uit naar een studiereis. Samen met een groep reisagenten ging zij namens Reisbizz Magazine met Corendon op studiereis naar de heerlijk tropische en vrolijke bestemming Dushi Curaçao. “Niet alleen de reisagenten waren hier aan toe; de locals ontvingen ons met open armen.”


Het overgrote deel van de groep was nog niet eerder op het Nederlands Caribische eiland geweest. Ook voor Jennie was het een nieuwe bestemming. “We waren dus erg benieuwd. Elke reisagent heeft wel vaker Curaçao geboekt, kent vele hotels en de leuke plekjes om aan te raden. Maar je weet, het zelf beleven is beter, vooral voor het enthousiasmeren van je klanten.”

De vlucht met KLM was voor Jennie meteen al een feestje. “Wat een geluk dat ik een andere stoel kreeg aangeboden i.v.m. een pasgeboren baby naast mij. De nieuwbakken ouders een beetje extra ruimte en ik ook.” Ook de aankomst is voortreffelijk. “Door de open aankomsthal waait een warme wind en klinken er Caribische klanken uit de boxen bij de bar. Zo zou elke aankomst moeten zijn.”

Mambo Beach
De eerste dag start de groep met meerdere hotelinspecties en rijden ze door de verschillende wijken van Willemstad. “We worden overal zeer welkom ontvangen en rondgeleid met veel passie voor hun verblijf.” Na het tweede hotelbezoek is de groep op steenwork afstand van het bekende Mambo Beach. “Een bezoekje mag zeker niet ontbreken. Korte strandwandeling langs de verschillende beachclubs, nog even wat selfies bij het azuurblauwe water en langs de leuke winkeltjes. Mambo Beach is net zo leuk als iedereen altijd zegt.”

De dag erna wordt het eiland verkend met een open truck. “Het was een bumpy ride en erg winderig, maar echt een spectaculaire wijze om Curaçao te ontdekken. We reden off-road en bezochten een grot, nationale parken, mooie en ruige kustlijnen en natuurlijk een aantal prachtige baaien zoals de Grote en Kleine Knip. Onze enthousiaste gids wist veel te vertellen en onze uitstekende chauffeur manoeuvreerde ons veilig en behoorlijk kundig door de ruige wegen van de parken. Petje af!”

Lees het hele verslag van de ontdekkingsreis op Curaçao met foto’s én Jennie haar persoonlijke tips over alle bezochte accommodaties in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.