25 juni 2024
Thumbnail voor Corendon verkoopt nu ook via alle TUI-reisbureaus: ‘Closed shop niet meer opportuun’

Corendon verkoopt nu ook via alle TUI-reisbureaus: ‘Closed shop niet meer opportuun’

Corendon verkoopt nu ook via alle 140 TUI-reisbureaus. De nieuwe topvrouw Gunay Uslu van Corendon heeft er hoge verwachtingen van. Ze wil geen financiële details en salestargets kwijt.

“Onze bestemmingen en hotels passen goed bij het aanbod van de TUI-shops. Dit is een win-win situatie. Er zijn veel mensen met specifieke vakantiewensen, waar Corendon echt een aanvulling kan zijn op TUI-producten. Ook bieden wij niches met merken als Stip, Go Fun en By June”, aldus Uslu.

Corendon werkt volgens haar graag samen met partijen om voor klanten de beste vakantiedeals te realiseren. “We werkten voorheen wel eens via een aantal TUI-kantoren, maar het is nu voor het eerst dat we overall afspraken hebben met alle TUI-winkels. We verkopen daarnaast ook via de meeste andere ketens en veel individuele reisagenten”, vertelt Uslu in gesprek met Reisbizz.

‘Closed shop’ idee TUI passé
Retailbaas Suzanne Goossen van TUI Nederland bevestigt de nauwe samenwerking met Corendon. “We vinden dat we ook die vraag moeten volgen in onze reiswinkels. De closed shop gedachte van TUI is wat dat betreft verleden tijd. Het gaat erom dat we de klant altijd en overal goed kunnen bedienen. De ene keer is dat met Corendon, de volgende keer weer TUI. De klant weet immers precies wat er te koop is. Daar spelen we actief op in. Zo houden we klanten in onze reisbureaus”, zegt ze in een exclusief interview deze maand in Reisbizz Magazine, dat nu online is te lezen.

TUI investeert volgens Goossen fors in de eigen shops. Er wordt een nieuw, toegankelijker retailconcept uitgerold, waarin tech, data en AI een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de mens-tot-mens verkoop, bijvoorbeeld voor meer snelheid, betere service en een meer persoonlijke invulling van de vakantie. Een (saaie) kantooruitstraling wordt zoveel mogelijk vermeden.

“Aan de hand van een geavanceerd wittevlekkenplan in Nederland worden meer TUI-locaties geopend, met name ook in grote winkelcentra. De winkelstraat maakt een revival door, merken we. We zitten dit jaar alweer boven het precovidniveau”, stelt Goossen vast.