16 juni 2024
Thumbnail voor Croatia Airlines start lijndienst tussen Schiphol en Split

Croatia Airlines start lijndienst tussen Schiphol en Split

ZAGREB - Croatia Airlines start een piekzomerlijndienst tussen Schiphol en Split. Vanaf 14 juni vliegen de Kroaten wekelijks (elke dinsdag) met een Airbus A319 op deze route. De vluchten vormen een aanvulling op de reguliere lijndienst tussen Schiphol en Zagreb.


Croatia Airlines gaat tijdens de hoogzomer ook nieuw vanuit Split op Boekarest, Milaan, Dublin en Stockholm vliegen, waarmee het totale aantal routes vanuit Split op achttien komt. De kuststad is komende zomer na Zagreb de belangrijkste basis van de Kroatische luchtvaartmaatschappij, met de stationering van twee vliegtuigen. Het gaat om één Airbus A319 en één Dash 8 Q400-turboprop.

Op de route tussen Schiphol en Split is er behoorlijk wat concurrentie: ook EasyJet, Transavia en KLM vliegen tussen beide luchthavens. Daarnaast vliegt Transavia tijdens de zomermaanden ook nog eens dagelijks tussen Rotterdam en Split, met op zondagen zelfs twee retourvluchten.

Split is sterk in opkomst als toeristische bestemming, mede vanwege de historische binnenstad, de goedkope restaurants en de ligging aan de Adriatische Zee.