28 september 2024
Thumbnail voor Dit was het Curaçao North Sea Jazz Festival: een tropisch feest van dans, muziek en passie

Dit was het Curaçao North Sea Jazz Festival: een tropisch feest van dans, muziek en passie

Na een lange pauze door de coronapandemie was het in 2024 eindelijk weer zover: het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) keerde terug op 29, 30 en 31 augustus voor zijn tiende editie. Reisbizz Magazine was aanwezig op uitnodiging van het Curaçao Toeristenbureau (CTB), en onze redacteur - een fervent muziekliefhebber en frequente bezoeker van de Nederlandse edities-beleefde drie onvergetelijke avonden.

Wat het Curaçao North Sea Jazz Festival zo uniek, onderscheidend en eigenlijk onbeschrijfelijk maakt, is de perfecte combinatie van topbands die naadloos aansluiten bij de sfeer van het evenement en de smaak van de lokale bevolking.

De artiesten leggen oprechte connecties met het publiek en duiken tijdens hun optredens zelfs regelmatig de menigte in, wat vaak leidt tot spontane selfies.

De zwoele tropische temperaturen, betaalbare drankjes en hapjes, en de vaak prachtig geklede Curaçaoënaars, maken het plaatje compleet. Er wordt gedanst, geflirt, meegezongen en omhelsd. Het is het mooiste feest van het jaar, en dat voel je aan alles. Niemand staat stil; het is één groot feest vol passie, zonder enige overdrijving. Het is een evenement waar mensen komen om te zien en gezien te worden, en waar alle zorgen voor een paar dagen verdwijnen.

Het hele Curaçao North Sea Jazz Festival herbeleven? Lees snel verder in Reisbizz Magazine!