2 december 2023
Thumbnail voor Curaçao Tourist Board blij met recordaantal toeristen en blikt terug op vakantiebeurs

Curaçao Tourist Board blij met recordaantal toeristen en blikt terug op vakantiebeurs

“De Nederlandse markt is heel belangrijk voor Curaçao en heeft voor een groot deel bijgedragen aan het herstel na de pandemie. Dat wordt nu bevestigd met het mooie aantal bezoekers dat we in 2022 hebben mogen ontvangen. Met een groei van maar liefst 48 procent verblijvende toeristen ten opzichte van 2021, kunnen we spreken van een zeer succesvol jaar. Wij zijn zeer verheugd met deze ontwikkelingen en kijken uit naar verdere groei”, aldus Muryad de Bruin, Director van de Curaçao Tourist Board.

Nederland levert dan ook veruit het meeste aantal bezoekers aan Curaçao. De Verenigde Staten komt op plaats twee qua aantallen bezoekers. Het is de eerste keer dat Curaçao meer dan 93.000 toeristen uit de VS heeft verwelkomd. In totaal verbleven er in 2022 bijna 106.593 Noord-Amerikaanse op het Caribische eiland. Dit brengt het aandeel van de Noord-Amerikaanse regio op 22 procent.

Verder verblijven Europeanen het langst op het eiland, met gemiddeld 12,7 nachten afgelopen december.

Met de in 2022 bereikte prestaties worden zelfs de bezoekersaantallen van 2015, het meest succesvolle jaar tot nu toe, overtroffen. Het eiland verwelkomde toen 467.538 verblijvende bezoekers. Het doel voor 2023 is om optimaal te blijven samenwerken met alle reispartners en eind dit jaar minimaal een half miljoen toeristen te ontvangen.

Vakantiebeurs


Deze maand was Curaçao met maar liefst 25 partners uit de particuliere sector (vertegenwoordigers van Curaçaose accommodaties en activiteiten) aanwezig op de Vakantiebeurs te Utrecht. De Curaçao Tourist Board was eveneens aanwezig op het Reisbizz Society Event, waar Muryad de Bruin de aanwezige reisagenten en partners toesprak.

De Bruin zegt dat het goed was om na een aantal jaar afwezigheid weer terug te zijn op de beurs. “Er kon direct contact gelegd worden met de Nederlandse reiziger en zo konden we de vele enthousiaste beursbezoekers informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het eiland. Onze stand was zeer goed bezocht en we kijken dan ook tevreden terug op een succesvol evenement.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Evenementen
Naast dat Curaçao vanwege het lekkere weer een ideale bestemming is om je vakantie te boeken, zijn ook de evenementen in 2023 het bezoeken waard. Het carnavalsseizoen is momenteel al in volle gang, met als hoogtepunt de Gran Marcha op 19 februari. Ook andere (muziek)festivals later dit jaar staan weer op het programma.

Vind hieronder een overzicht met de belangrijkste evenementen op het Caribische eiland.

• 23-27 januari: Tumba Festival Carnival

• 18 februari: Carnavalsoptocht Banda Abou

• 19 februari: Gran Marcha - Grote Carnavalsoptocht

• 21 februari: Grote Vaarwelcarnavalsoptocht

• 7-8 april: Curaçao International BlueSeas Festival

• 10 april: Marcha di Seú - de grote oogstparade

• 7-12 juni: Curaçao Pride

• 2 juli: Dia di Himno i Bandera - dag van het volkslied en de vlag

• 26 augustus: Kaya Kaya Festival

• 31 augustus - 2 september: Curaçao North Sea Jazz Festival

• 10 oktober: Dia di Pais Kòrsou - nationale feestdag

• 25-26 november: KLM Curaçao Marathon