23 juli 2024
Thumbnail voor Cyprus accepteert gele boekje niet meer als vaccinatiebewijs

Cyprus accepteert gele boekje niet meer als vaccinatiebewijs

DEN HAAG - Reizigers naar Cyprus kunnen niet meer aangeven dat ze zijn gevaccineerd aan de hand van het gele vaccinatieboekje. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend gemaakt. Het vaccinatiebewijs dat Nederlanders op kunnen halen in de CoronaCheck-app kan wel gebruikt worden voor een reis naar Cyprus.


De kleurcode voor Cyprus is geel. Reizen is mogelijk, maar er zijn wel risico’s. Er zijn inreisregels voor reizigers uit Nederland en bij terugkeer uit Cyprus naar Nederland moeten passagiers voor de terugreis een coronabewijs laten zien. Hiervoor wordt het gele boekje dus niet meer als vaccinatiebewijs geaccepteerd.

De CoronaCheck-app, waarin een QR-code aangemaakt kan worden wanneer iemand volledig is gevaccineerd, hersteld is van een besmetting of in het bezit is van een negatieve testuitslag, kan wel gebruikt worden tijdens een reis naar Cyprus.

Openbare gelegenheden
In Cyprus is voor het bezoeken van de binnenruimtes van de openbare gelegenheden zoals winkels, musea, restaurants, sportfaciliteiten en culturele gelegenheden verplicht een coronabewijs te tonen. Hierin moet aangegeven staan dat je minimaal drie weken geleden volledig bent gevaccineerd, in het bezit bent van een sneltest van maximaal 72 uur oud of maximaal zes maanden geleden bent hersteld van een besmetting met het virus.