24 juni 2024
Thumbnail voor Cyprus verplicht PCR-test bij aankomst voor alle reizigers

Cyprus verplicht PCR-test bij aankomst voor alle reizigers

NICOSIA - Vanwege de opkomst van de Omikron-variant van het coronavirus, moeten reizigers naar Cyprus tussen 6 december 2021 en 10 januari 2022 bij aankomst op het eiland een PCR-test afleggen. Alle reizigers worden verplicht deze PCR-test te doen, ongeacht of iemand gevaccineerd of in het bezit van een herstelbewijs is. Deze nieuwe maatregel komt boven op de al geldende maatregelen.


Reizigers kunnen naar Cyprus reizen als zij 48 uur voor vertrek de Cyprus Flight Pass hebben ingevuld en volledig gevaccineerd zijn. Personen die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten bij aankomst een negatieve PCR-test laten zien van niet ouder dan 72 uur. Bij aankomst in het land moeten alle reizigers dan (nogmaals) een PCR-test afleggen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgezonderd van deze regel.

Kosten
De kosten van de PCR-test zijn voor de reiziger. Op Larnaka Airport kost de test 15 euro en op Pafos Airport kost dit 19 euro. De reiziger wordt verwacht het testresultaat, dat binnen drie uur bekend wordt gemaakt, af te wachten in thuisquarantaine.

Maatregelen
Op Cyprus gelden verschillende maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Voor het bezoeken van openbare gelegenheden zoals winkels, supermarkten, musea en restaurants, moet de bezoeker een coronabewijs te laten zien. Dit bewijs kan bestaan uit een bewijs van vaccinatie met tenminste één dosis ouder dan drie weken, een sneltest van maximaal 72 uur oud of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud.