24 mei 2024
Thumbnail voor D-reizen opent na doorstart eerste winkels

D-reizen opent na doorstart eerste winkels

DEN BOSCH - Het nieuwe D-reizen heeft vandaag de eerste zes winkels geopend. De filialen in Deurne, Someren, Helmond, Beuningen, Bladel en Oisterwijk hebben de deuren geopend sinds het faillissement van april dit jaar. Dit bevestigt Prijsvrij-directeur Marc van Deursen tegen Reisbizz.nl.


Ook de website van D-reizen is weer in de lucht. “We hebben een team met ervaren mensen geformeerd om D-reizen op te starten met onder andere Michelle de Wit en Roy Scheerder”, aldus Van Deursen.

Van Deursen wil uiteindelijk zo'n 150 winkels heropenen. “Dat gaat stapsgewijs. Na de eerste week van juli hopen we op honderd winkels te zitten en zo komen er elke dag meer bij.” Prijsvrij begon deze week met een testwinkel, want er moest heel wat worden hersteld, opnieuw geïnstalleerd en vervangen. “Denk bijvoorbeeld aan telefoonlijnen en ICT”, liet de Prijsvrij-directeur al eerder weten.

Inmiddels zijn er al bijna drie maanden verstreken sinds het faillissement van D-reizen. Het heeft lang geduurd voordat de winkels die zijn overgenomen door Prijsvrij weer opengingen. Door de vertraging lopen de winkels een deel van de zomerboekingen mis. Daarnaast heeft een deel van het personeel, waarvan het dienstverband op 19 mei officieel is geëindigd, ander werk gevonden binnen en buiten de reisbranche.