14 juli 2024
Thumbnail voor Davy van Acker: De wereld is mijn werkterrein

Davy van Acker: De wereld is mijn werkterrein

SCHIPHOL - Reisagenten kennen Davy van Acker als Business Development Director voor Iberostar Hotels & Resorts, maar eveneens als salesmanager voor Hapag-Lloyd Cruises. In de SalesTalk van de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine vertelt Davy over zijn carrière in de reisbranche, zijn jeugdjaren en waarom hij de niet-typische Belg wordt genoemd.


Davy heeft vele jaren in het buitenland gewoond, waaronder in Bolivia, Griekenland, Spanje, Tunesië, Egypte en Turkije. Ook bracht hij verschillende maanden door op cruise- en expeditieschepen. De wereld is zijn werkterrein. Met zijn Sales- & Marketingbedrijf Pitch Perfect zet hij internationale en nationale spelers op de kaart.

De jeugdjaren
Davy komt uit een warm nest met een alleenstaande moeder van drie zonen. Zijn kinder- en puberteit werden volgens Davy niet gekenmerkt door reizen, nieuwe schoenen en hippe kleding, maar door een moeder die er alles aan deed om haar drie kinderen alle kansen te gunnen. “Ook al betekende het dat er gespaard moest worden op warme maaltijden”, vertelt hij. “Mijn broers en ik leefden meer buiten dan binnen en haalden kwajongenstreken uit, maar genoten vooral van de eenvoud van het leven. Vanaf mijn twaalfde verdiende ik zakgeld in een kledingfabriek en in de rozenteelt, maar vooral door het spelen van voetbal.”

Pitch Perfect
Tegenwoordig runt Davy, samen met Matthias De Klerck, Sales- & Marketingbedrijf Pitch Perfect. Onder andere cruisemaatschappijen, luchthavens en touroperators vallen onder hun klantenbestand. “Pitch Perfect heeft acht mensen vast in dienst en inmiddels meer dan tien freelancers. Zelf focus ik me binnen de onderneming op het algemeen beleid, HR, boekhouding en uiteraard op Iberostar Hotels & Resorts en Hapag-Lloyd Cruises.”

Iberostar Hotels & Resorts
Volgens Davy is Iberostar Hotels & Resorts een hotelketen met een enorme potentie op de Nederlandse markt. “Vandaag de dag is Iberostar een uiterst innovatieve hotelketen, pionier van een bijzonder ecologisch model met als voornaamste streefdoelen CO2-neutraliteit tegen 2030 en een circulaire economie tegen 2025. Met zeven hotels in de top 10 domineert Iberostar Hotels & Resorts de all-inclusive ervaring in Spanje én op globaal niveau hebben maar liefst 55 Iberostar hotels de Travellers’ Choice Awards award bekomen. Waarbij 25 hotels tot ‘Best of the Best’ (15 in 2022) behoren. Bijgevolg is dat Iberostar Hotels & Resorts één van de meest succesvolle hotelketens ter wereld is.”

Wil je meer lezen over Davy? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.