7 september 2024
Thumbnail voor De grootste voordelen van zakelijk autorijden

De grootste voordelen van zakelijk autorijden

(Partnernieuws) Ben jij vaker onderweg voor werk dan dat je op vakantie gaat? Dan overweeg je het misschien om de auto zakelijk te gaan rijden. Een auto op de zaak heeft namelijk een boel belastingvoordelen. Benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je besluit zakelijk te gaan rijden? Om je goed op weg te helpen zetten wij in dit artikel de belangrijkste punten voor je op een rij. Zo is het bijvoorbeeld slim om een passende zakelijke autoverzekering af te sluiten, zodat je onbezorgd kunt autorijden en gedekt bent tegen schade.


Voordelen van het zakelijk autorijden
Als je ondernemer bent kan het een goede keuze zijn om de auto op de zaak te zetten. Je kunt dan gebruik maken van belastingvoordelen. De kosten voor de bedrijfsauto mogen bijvoorbeeld van de winst worden afgetrokken en de btw mag je voorbelasting worden afgetrokken van de omzetbelasting. Op die manier heeft zakelijk rijden dus veel voordelen als je ondernemer bent! Let er wel op dat je kiest voor een autoverzekering zakelijk wanneer je zakelijk gaat rijden. Ook de kosten die je kwijt bent aan premie zijn dan aftrekbaar voor de belasting.

Aanvullende autoverzekeringen
Naast een standaard autoverzekering zijn er ook aanvullende pakketten die handig kunnen zijn. Zo kun je accessoires los meeverzekeren, zoals de audio-installatie of het navigatiesysteem. Reis je veel naar het buitenland voor je werk? Dan kan een verzekering voor pechhulp in het buitenland een slimme keuze zijn!

Vervoer je veel spullen in jouw bedrijfsauto? Dan kan een eigen vervoerverzekering voor ondernemers handig zijn. Met deze aanvullende verzekering zijn alle spullen die in jouw bedrijfsauto liggen verzekerd, zoals gereedschap dat je gebruikt tijdens werkzaamheden bij klanten. Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd door om te zien wat er allemaal onder de dekking van jouw pakket valt.

De eigen auto zakelijk gebruiken
Het kan ook zo zijn dat jouw auto niet op naam van de zaak staat, maar je hem wel voor je werk gebruikt. Als je met de auto alleen van huis naar werk rijdt, valt dit onder persoonlijk gebruik en hoef je hem niet op naam van de zaak te zetten. Maar wanneer je zakelijke spullen vervoert met jouw eigen auto verandert de situatie.

Twijfel je of een zakelijke auto gunstig is voor jouw onderneming? Laat je dan eerst goed adviseren door een financieel adviseur of door jouw boekhouder, zodat je op de hoogte bent van de financiële gevolgen en je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt.