20 mei 2024
Thumbnail voor De studiereis van… The Travel Club naar Cyprus

De studiereis van… The Travel Club naar Cyprus

Een groep van ongeveer tien reisagenten van de verschillende labels van The Travel Club is halverwege april samen met Product Manager Yvonne Bijsterveld naar Cyprus vertrokken. Op uitnodiging van Constantinou Bros Hotels en Transavia mocht de groep de vele facetten van de regio Paphos gaan ontdekken. Voor sommige reisagenten was Cyprus een volledig nieuwe bestemming, anderen waren er vele jaren geleden al eens geweest en keerden met vernieuwde kennis terug.

“Het vliegtuig van Transavia vertrok op tijd en na een prettige vlucht en korte transfer werd het gezelschap verwelkomd in Hotel Athena Beach met een drankje en een vorstelijk diner”, vertelt Ellen Wigbers, Product & Marketing Manager van The Travel Club. “Iedereen kreeg een eigen juniorsuite met uitzicht op zee en kon gebruik maken van de vele faciliteiten die het hotel biedt.”

“De volgende dag bezocht de groep de andere hotels, Athena Royal Beach, Pioneer Beach en Asimina Suites, die tot de Constantinou Bros Hotels behoren en zo konden alle agenten zelf ervaren dat ieder hotel zijn eigen identiteit heeft. Het hotelbezoek werd afgerond met een kookcursus waar men zelf een Cypriotische lunch bestaande uit lamb Kleftiko en Red Snapper bereidde. Uiteraard onder het genot van heerlijke lokale wijnen werd er genoten van de prachtige locatie, het fijne weer en een smakelijke maaltijd. Ook een gin-tasting met uitleg en een diner in een  lokale taverne stonden voor die dag nog op het programma.”

Cultuur
“De derde dag stond in het teken van cultuur en onder leiding van gids Mary leerden de reisagenten over de geschiedenis van Paphos en de god Apollo en godin Aphrodite (godin van de liefde) die volgens de legende uit de golven tevoorschijn kwam. Daarna werd er een bezoek gebracht aan Kourion met z’n prachtige vloermozaïeken. Al deze cultuur maakte dorstig en de groep mocht genieten van diverse kwaliteitswijnen van een regionale wijnmakerij.”

De ontdekkingsreis op Cyprus ging verder in de richting van Omodos, gelegen in het Troodos gebergte, waar zich het bekende Timios Stravosklooster bevindt en er door de pittoreske straatjes van het dorp werd gewandeld. “Via de haven van Paphos kwam het gezelschap terug bij het hotel en werd de dag afgesloten met een drankje in de rooftopbar van Hotel Athena Royal Beach vanwaar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt.”

“De laatste dag was ter vrije besteding. Tessa van Buitengewoon Reizen bracht een bezoek aan C&A Apartments, één van de bestsellers van Buitengewoon Reizen, omdat het een volledig rolstoeltoegankelijke accommodatie is. Andere reisagenten trokken naar TIME TO SMILE Aliathon Village om met eigen ogen deze veel geboekte accommodatie te bekijken. Het is een welbestede dag waarin nog wat extra kennis werd opgedaan. Na nog even te hebben genoten van de laatste zonnestralen vloog de groep terug naar Nederland in de nieuwste Airbus A321-neo van Transavia en kon men zelf ervaren dat dit vliegtuig stiller is en meer stoelruimte heeft.”

“Een laatste blik vanuit de lucht op Cyprus tovert een glimlach op het gezicht van velen en blikt de groep terug op een fijne reis met typische geuren, heerlijke gastronomie maar vooral enorme gastvrijheid van de Cyprioten.”

Ben jij een (zelfstandig) reisagent en wil jij ook meedoen aan de rubriek De Studiereis van...? Word dan lid van de Reisbizz Society! Als lid van de Reisbizz Society neem je kosteloos deel aan onze events en ontvang je het Reisbizz Magazine op je deurmat. Interesse? Word dan hier snel lid!