12 mei 2024
Thumbnail voor De ultieme winterbeleving met Buro Scanbrit: ‘Bewandel de ongebaande paden in het noorden’

De ultieme winterbeleving met Buro Scanbrit: ‘Bewandel de ongebaande paden in het noorden’

AMSTERDAM - Noorwegen, Finland, Noord-IJsland en Zweden. Dat zijn de bestemmingen die Buro Scanbrit noemt voor dé ultieme winterbeleving. In de Winterbeleving Special van Reisbizz Magazine neemt de touroperator je mee naar de winterse bestemmingen. “Wat is een winterbeleving zonder rendieren, sauna, een bezoek aan een Sami boerderij of overnachten in een wildernis hotel? Dat maakt een reis naar het hoge noorden tot een winterbeleving!”


Vanaf 1 december 2023 tot en met 29 maart 2024 biedt Buro Scanbrit rechtstreekse vluchten aan vanaf Amsterdam naar Tromsø. “Dé noorderlichthoofdstad van Noord-Noorwegen! Iedere vrijdag en maandag zijn er vluchten en daarmee is Tromsø een ideale bestemming voor een weekend of midweek”, aldus de reisorganisatie. Het noorderlicht zien staat bij veel reizigers hoog op de verlanglijst. “En dat is terecht. Het zien van het noorderlicht in volle glorie is zeer bijzonder en een onvergetelijke ervaring. Het noorderlicht is het hoogtepunt van je reis naar het Hoge Noorden. De beste plek om dit natuurfenomeen te zien is Tromsø, dat gelegen is in de zogeheten ‘Aurora zone’. Door de gunstige ligging profiteert Tromsø van zowel een land- als zeeklimaat. Helder weer, dat is een vereiste om het noorderlicht te vinden. Dat zit dit winterseizoen wel goed in Tromsø.”

De ultieme winterbeleving van Joyce Lodewijks, product manager Finland bij Buro Scanbrit, is het slapen in een spectaculaire glazen iglo in Kakslauttanen. “Deze bijzonder accommodatie ligt in het hoge noorden van Lapland, in de regio Saariselkä, midden in de bossen. Het noorderlicht spotten vanuit bed. Ultiemer wordt het bijna niet.”

Ongebaande paden
Wanneer we het hebben over winterbeleving, moet je volgens Rick Schaak, product manager IJsland, de ongebaande paden in het noorden bewandelen. “De Winter Adventure Noord-IJsland is zo’n reis die je op rustige en onbekende plekken brengt. Deze is inclusief zeven avontuurlijke excursies, waaronder een sneeuwscooter safari op een bevroren kratermeer, walvissen spotten, per superjeep naar de Dettifoss waterval, ijsvissen en een tocht waarbij Buro Scanbrit je alle bezienswaardigheden rondom Lake Mývatn laat zien. Kortom, een onvergetelijke winter adventure Noord-IJsland in een vulkanisch decor, een ultieme winterbeleving in IJsland.”

Wil je meer weten over de ultieme winterbeleving in het hoge noorden? Lees dan het hele artikel in de special van Reisbizz Magazine.