19 juli 2024
Thumbnail voor Delta Air Lines stopt met vrijhouden middenstoelen

Delta Air Lines stopt met vrijhouden middenstoelen

ATLANTA - Delta Air Lines stopt per 1 mei met het vrijhouden van middenstoelen. Dat besluit zegt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij te hebben genomen omdat dan naar verwachting een meerderheid van de passagiers minimaal een dosis van een COVID-19 vaccin toegediend heeft gekregen.


Delta houdt de middenstoelen op al haar vluchten sinds april 2020 vrij, ondanks dat de kans op besmetting aan boord minimaal is door de continue luchtverversing aan boord en het verplicht dragen van mondkapjes. Met de maatregel wilde Delta reizigers een hogere gemoedsrust geven. 

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zien de vraag naar vliegtickets toenemen, zodat Delta weer aanzienlijk meer stoelen in de verkoop kan doen. De maatschappij gaat met de zomer in zicht weer vaker vliegen naar toeristische bestemmingen. Daarnaast breidt de maatschappij de cateringopties aan boord weer uit.

De mondkapjesplicht en een streng schoonmaakregime van de vliegtuigen blijven desondanks van kracht. “Verwar deze acties niet met een terugkeer naar 'normaal'”, benadrukt topman Ed Bastian van KLM-partner Delta in een interne memo.

Het beleid om de middenstoelen vrij te houden geldt tot en met 30 april in alle reisklassen, behalve in de internationale Business Class (Delta One, waar standaard al veel ruimte tussen de stoelen zit). Delta is tot op heden de enige Amerikaanse airline die dit beleid in stand heeft gehouden.