14 juni 2024
Thumbnail voor Dick Benschop vier jaar langer aan het roer bij Schiphol

Dick Benschop vier jaar langer aan het roer bij Schiphol

SCHIPHOL - Dick Benschop krijgt een tweede termijn als CEO van de Schiphol Group. Dat heeft de Raad van Commissarissen besloten. De huidige topman blijft daardoor tot 1 mei 2026 aan het roer staan van de luchthaven. 


Benschop trad op 1 mei 2018 aan bij de Schiphol Group, waar hij Jos Nijhuis opvolgde. Daarvoor was hij onder andere Hij was staatssecretaris van Buitenlandse Zaken voor de Partij van de Arbeid in het kabinet-Kok II en president-directeur bij Shell.

“Ik ben zeer blij met het in mij gestelde vertrouwen en trots deel uit te maken van het team van Schiphol. Ik ben uitermate gemotiveerd om het voor Nederland zo belangrijke herstel van Schiphol verder vorm te geven, met een verbetering van de leefomgeving en met beslissende stappen in de verduurzaming van de luchtvaart”, aldus Benschop.

Volgens Louise Gunning, voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft Benschop de afgelopen jaren op uitmuntende wijze leiding gegeven aan de Schiphol Group in moeilijke omstandigheden. "De focus op kwaliteit en verduurzaming zullen richtingbepalend zijn voor de komende jaren."