12 juli 2024
Thumbnail voor Dit waren de drukste vliegroutes in 2023

Dit waren de drukste vliegroutes in 2023

Luchtvaartdatabureau OAG heeft een lijst samengesteld met daarop de drukste internationale vliegroutes ter wereld in het afgelopen jaar. Met bijna 4.9 miljoen verkochte tickets wordt het meest gevlogen tussen Kuala Lumpur en Singapore, aldus OAG.

De route van Caïro naar Jeddah staat volgens het luchtvaartdatabureau op de tweede plek met 4.8 miljoen verkochte tickets. Op plek drie staat de route Hongkong – Taipei met 4,5 miljoen verkochte stoelen.

Op de drukste route, van de hoofdstad van Maleisië naar Singapore, werden in totaal 4,9 miljoen stoelen verkocht. De vlucht, die ongeveer een uur duurt, is populair bij mensen die liever per vliegtuig tussen de twee buurlanden reizen dan met de auto. Singapore doet het verder goed in het lijstje van OAG, in de top-10 komt stadstaat liefst drie keer voor. Ook Bangkok en Seoel zijn populair met twee noteringen. De top-10 ziet er als volgt uit:

  1. Kuala Lumpur - Singapore Changi
  2. Caïro - Jeddah
  3. Hongkong - Taipei
  4. Seoel Incheon - Osaka Kansai
  5. Seoel Incheon - Tokio Narita
  6. Dubai - Riyad
  7. Jakarta - Singapore Changi
  8. New York JFK - London Heathrow
  9. Bangkok - Singapore Changi
  10. Bangkok - Seoel Incheon

Wat opvalt aan de lijst is dat de drukste routes zich - op één na – bevinden in Azië en het Midden-Oosten, met als enige uitzondering de oversteek van New York naar Londen. OAG merkt op dat de reis van JFK naar Heathrow de enige vliegroute in de top 10 is waarvan de totale capaciteit sinds 2019 is gestegen.