14 juni 2024
Thumbnail voor Drukte op Schiphol door ’terugkeerders’ blijft beperkt

Drukte op Schiphol door ’terugkeerders’ blijft beperkt

SCHIPHOL - Het laatste weekeinde van de meivakantie verloopt tot nu toe zonder problemen op Schiphol, laat een woordvoerder zaterdagochtend weten. De luchthaven verwacht zaterdag veel mensen die terugkeren van vakantie. Maar de drukte leidt niet tot hele lange rijen.


Volgens de woordvoerder sta je hooguit een half uur te wachten voor de paspoortcontrole. Vertrekkende reizigers moeten rekening houden met ongeveer twintig minuten wachttijd voor de security. In totaal verwacht Schiphol zaterdag ruim 68.000 aankomende passagiers en zo'n 57.000 vertrekkende mensen.

Onlangs zei Schiphol al voorlopig heel tevreden te zijn over het verloop van de meivakantie. Vorig jaar was het vanaf de meivakantie nog zo druk op Schiphol dat reizigers urenlang moesten wachten en sommigen hun vlucht misten. Om een herhaling te voorkomen maakten Schiphol en de op het vliegveld actieve beveiligingsbedrijven werk van het werven van honderden nieuwe beveiligers.

Tot half mei gelden ook nog altijd beperkingen voor het aantal passagiers dat ‘s morgens vanaf Schiphol vertrekt. In een speciale voorlichtingscampagne heeft Schiphol reizigers daarnaast geadviseerd hun koffers op een slimme manier in te pakken en rekening te houden met hun kledingkeuze. Dat zou de doorstroom op de luchthaven ook moeten helpen.