25 juni 2024
Thumbnail voor ‘Dubai Airport en Emirates binnen een jaar terug naar normaal’

‘Dubai Airport en Emirates binnen een jaar terug naar normaal’

DUBAI - Dubai International Airport (DXB) en airline Emirates zullen binnen twaalf maanden weer opereren op pre-pandemisch niveau. Dat verwacht sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter van de Dubai Civil Aviation Authority en CEO van Emirates. Wel is daartoe internationale samenwerking elementair.


De prestaties van de flag carrier van Dubai, Emirates, hangen nauw samen met de verdere heropening van landsgrenzen, verklaarde Ahmed in gesprek met dagblad Gulf News. “We praten met de autoriteiten op verschillende, wereldwijde bestemmingen om onze normale vluchtschema’s te herstellen.” Hij verwacht dat de airline binnen een jaar weer alle bestemmingen van 2019 zal aanvliegen.

Sjeik Ahmed meldde dat de belangrijkste luchthaven van Dubai, DXB, vanaf volgende week weer op volle capaciteit draait, wanneer Concourse A is heropend. “De autoriteiten in Dubai werken hard om de hoge passagiersaantallen van voor de pandemie weer aan te kunnen.” Destijds deden 90 miljoen reizigers per jaar DXB aan.

Sjeik Ahmed sprak op de Dubai Airshow en ziet in de samenwerking en gemeenschapszin tijdens dat evenement een voorbeeld voor de luchtvaartindustrie.

De beurs vormde volgens de sjeik een mogelijkheid voor de luchtvaartbranche nieuwe partnerships en allianties te smeden, en straalde een optimisme uit waarvan bedrijven kunnen profiteren en van waaruit een ‘groeimomentum’ zal ontstaan.