23 juli 2024
Thumbnail voor Düsseldorf Airport bereidt zich met verbouwing voor op de zomer

Düsseldorf Airport bereidt zich met verbouwing voor op de zomer

DÜSSELDORF - Düsseldorf Airport slaat aan het verbouwen om goed voorbereid de zomer in te gaan. De Duitse luchthaven, die populair is bij Nederlandse reizigers, installeert onder andere machines om koffers in te checken en vernieuwt het aanbod aan belastingvrije winkels.


De luchthaven benut het relatief rustige winterseizoen om diverse werkzaamheden uit te voeren, die inmiddels zijn gestart. Die moeten voor de zomervakantie klaar zijn en passagiers een betere reisbeleving bieden. Reizigers ervaren geen overlast van de verbouwing.

Als eerste wordt de toegang tot de A-pier verbreed. Daarnaast komen er in Terminal A tien self-bag dropmachines, waardoor passagiers straks tien bemande incheckbalies en tien machines ter beschikking hebben om hun koffers in te checken.

In Terminal C wordt het aantal sensoren dat het aantal reizigers bij de veiligheidscontrole meet uitgebreid. Daardoor moet beter kunnen worden ingespeeld op verwachte en actuele wachtrijen, door het optimaal inzetten van personeel.

Als laatste worden de taxfree-winkels in de A-, B- en C-pier verbouwd. De Hamburgse keten Heinemann neemt de exploitatie over, en laat zo’n 4.000 vierkante meter winkelruimte herinrichten.