23 mei 2024
Thumbnail voor Dutch Travel Services verhoogt commissie dynamische pakketreizen naar 14 procent

Dutch Travel Services verhoogt commissie dynamische pakketreizen naar 14 procent

Dutch Travel Services (onderdeel van Net Travel Group) is een boekingsplatform voor het zoeken, vergelijken en boeken van pakketreizen van onder andere FTI en Corendon. Ook de dynamische pakketten van Vuelandia worden op het platform aangeboden en voor de boekingen van Vuelandia is de commissie nu met vier procent gestegen. Reisbizz belt met Annemieke Seegers, Brandmanager bij Net Travel Group, over dit besluit.

“Vuelandia werkt als consolidator en is, zoals wij dat noemen, een VTO (Virtuele Tour Operator). We boeken vluchten, bieden hotelmogelijkheden aan en koppelen daar ook transfers aan vast. Die dynamische pakketreizen willen we nu extra in de spotlight zetten”, zegt Seegers.

Voorheen kreeg de reisagent al tien procent commissie op het gehele pakket. “Er hebben in de loop der jaren veel veranderingen plaatsgevonden op het gebied van commissies. Je ziet weinig terug dat commissie wordt aangeboden op het gehele pakket. Op vluchten of transfers gelden vaak afwijkende afspraken. Nu hebben we ervoor gekozen om de commissie nog verder te laten groeien naar veertien procent op het gehele pakket, omdat we nog meer de mogelijkheden van DTS onder de aandacht willen brengen. “

DTS is ondertussen druk bezig met uitbreiden van het aanbod. “DTS is qua content nog niet waar we het graag willen hebben. We zijn continue ons boekingsplatform aan het verbeteren en momenteel druk bezig met het uitbreiden van ons aanbod. Daarover binnenkort meer.”