5 maart 2024
Thumbnail voor Dylan van Eijkeren versterkt redactie Reismedia

Dylan van Eijkeren versterkt redactie Reismedia

SCHIPHOL - Sinds 1 april is Dylan van Eijkeren actief als redacteur bij Reismedia. Van Eijkeren is naast Bibi Mol de tweede redacteur die in korte tijd aan het redactieteam is toegevoegd. Hij zal zich vooral richten op de titels Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws.


Van Eijkeren (53) schrijft, naast Reismedia, voor Het Parool. In het verleden heeft hij gewerkt voor, en bijdragen geleverd aan weekblad Aktueel, De Groene Amsterdammer, Playboy, Nieuwe Revu, ELLE, Algemeen Dagblad, Quote, Elsevier, Newsweek en Esquire. Daarnaast schreef Van Eijkeren vijf reisboeken - over Duitsland, de Nederlandse Cariben, België, Zuid-Afrika en Italië (verschenen bij uitgeverij De Geus). Twee daarvan werden genomineerd voor VPRO’s Bob den Uyl-reisboekenprijs.

“De luchtvaart heeft altijd mijn warme belangstelling gehad,” zegt Van Eijkeren. “De reis is immers de bestemming. Daarbij schrijf ik vrij graag, dus dat combineert uitstekend in deze baan.”

Reismedia-eigenaar Rob Somsen: “We merken sinds het uitbreiden van de coronacrisis dat de behoefte aan nieuws en achtergronden enorm groot is en blijft. Om die reden breiden we onze redactie verder uit. Ik ben dan ook erg blij dat Dylan met zijn ervaring ons team is komen versterken zodat we onze lezers van meer nieuws en diepgang kunnen voorzien.”