20 juni 2024
Thumbnail voor EasyJet zet in op Kreta: nu ook van Schiphol naar Chania

EasyJet zet in op Kreta: nu ook van Schiphol naar Chania

SCHIPHOL - EasyJet vliegt deze zomer vaker van Schiphol naar Kreta. De prijsvechter kondigde in mei al vluchten aan naar Heraklion, maar nu worden er in het hoogseizoen ook vluchten naar het in het noordwesten van het eiland gelegen Chania uitgevoerd.


Heraklion, de grootste stad van Kreta, wordt zoals eerder aangekondigd vanaf 14 juli met Schiphol verbonden. In eerste instantie zijn er drie vluchten per week, maar tijdens de vakantiepiek zijn dat er vier.

Op 1 augustus start easyJet ook vluchten van Schiphol naar Chania, de tweede stad van het eiland. Tot en met 5 september gaat er elke zondag, woensdag en vrijdag een vlucht. Met alleen al een kustlijn van 415 km in de provincie Chania, is er volgens de budgetvlieger geen tekort aan ongerepte stranden en zijn er volop mogelijkheden voor watersportactiviteiten, van scubaduiken tot zeekajakken.

Chania telt ook een aantal archeologische bezienswaardigheden afkomstig uit het Griekse erfgoed van het eiland, waaronder de oude haven Fort Firkas. Wat betreft accommodatie, zijn er een aantal campings in het gebied en een aantal hotels langs de kust en aan de mooie stranden, dus voor elke prijsklasse wat wils, aldus easyJet.