24 juni 2024
Thumbnail voor Eerste beeld van KLM’s nieuwe Business Class

Eerste beeld van KLM’s nieuwe Business Class

SCHIPHOL - KLM heeft vrijdag de nieuwe Business Class in de Boeing 777 in gebruik genomen, met een vlucht van Schiphol naar Los Angeles, maar de maatschappij wil nog geen beelden delen van het nieuwe product tot aan de officiële onthulling. Doordat een passagier aan boord van die vlucht een foto heeft genomen weten we nu toch min of meer hoe het eruitziet.


De 777-300ER met Orange Pride-kleurenschema (de PH-BVA) is het eerste toestel dat van de nieuwe Business Class voorzien is. De Boeing stond sinds half april aan de kant voor de ombouw en de certificering, en kwam vrijdag dus weer in dienst.

Het oude Business Class-product in de 777, met stoelen in een 2-2-2-opstelling (waardoor passagiers bij het raam niet direct toegang hebben tot het gangpad), is vervangen door een geheel nieuw product met meer ruimte en een 1-2-1-opstelling.

Ter vergelijking het oude (boven) en nieuwe product (onder):

KLM Business Class

Nieuwe Business Class KLM

Foto: Oakshadow/Flyertalk

De nieuwe Triple Seven Business Class lijkt veel op die in KLM’s Boeing 787’s, maar een belangrijk verschil is dat er nu ook schuifdeurtjes zijn voor het creëren van een eigen coconnetje: een soort ‘minisuite’. Daardoor hebben passagiers meer privacy tijdens het slapen.

Het product lijkt erg veel op de nieuwe Business Class van de trans-Atlantische joint venture partners Delta Air Lines, Virgin Atlantic en zustermaatschappij Air France. Dat is geen toeval: zo wordt er een gelijkwaardige passagierservaring geboden en komen reizigers niet voor verrassingen te staan.

KLM 777 nieuwe Business Class

KLM heeft nog geen foto's gedeeld, maar toonde eerder wel deze impressie van het nieuwe product. Het komende jaar worden alle Triple Sevens van de nieuwe Business Class voorzien.

Premium Comfort
De Orange Pride is ook de eerste Boeing 777 van KLM met Premium Comfort aan boord, de nieuwe Premium Economy-klasse van de maatschappij. Bijna alle 787’s hebben dat product al aan boord. In de Triple staan de stoelen vanwege de bredere romp in een 2-4-2-opstelling in plaats van 2-3-2.