23 mei 2024
Thumbnail voor Eerste vlucht nieuwe luchtvaartmaatschappij van Lufthansa Group op 26 juni

Eerste vlucht nieuwe luchtvaartmaatschappij van Lufthansa Group op 26 juni

De nieuwste luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group, Lufthansa City Airlines, start op 26 juni met de vluchtuitvoering. De route München – Birmingham krijgt de primeur. Woensdag begint de ticketverkoop, zo heeft de Duitse luchtvaartgroep dinsdag bekendgemaakt.

Het nieuwe bedrijf, niet te verwarren met Lufthansa CityLine, moet tegen lagere (personeels)kosten Europese feedervluchten uitvoeren voor moederbedrijf Lufthansa. Passagiers krijgen aan boord de service die ze gewend zijn, belooft de Duitse onderneming.

Airbus
De luchtvaartgroep maakte eerder al bekend 40 Airbus A220-300's voor het nieuwe dochterbedrijf te hebben besteld. Maar die toestellen zullen nog niet bij de start beschikbaar zijn: de vloot bestaat in eerste instantie uit enkele oude Airbus A319’s.

Vanuit München gaat Lufthansa City Airlines verder naar Berlijn, Hamburg, Bremen, Düsseldorf, Keulen, Hannover, Bordeaux en Manchester vliegen. Later wordt de maatschappij ook actief op Frankfurt Airport, de andere grote hub van de Duitsers.

De Lufthansa City-vluchten zijn onder meer te herkennen aan de letters VL aan het begin van het vluchtnummer.