19 juli 2024
Thumbnail voor Emirates: speciale A380-vlucht met gevaccineerde crew èn passagiers

Emirates: speciale A380-vlucht met gevaccineerde crew èn passagiers

DUBAI - Emirates is zo trots op de vorderingen van het vaccinatieprogramma van de Verenigde Arabische Emiraten dat het op 10 april een speciale rondvlucht met een Airbus A380 uitvoert. Vlucht EK2021 zal vanaf Dubai International Airport vertrekken met aan boord uitsluitend gevaccineerde bemanningsleden èn passagiers.


Met de vlucht wil Emirates naar eigen zeggen niet alleen het succes aantonen van het nationale vaccinatieprogramma, maar ook de eigen inspanningen op dat gebied.

De luchtvaartonderneming stelt – als onderdeel van het nationale vaccinatiebeleid - coronavaccins beschikbaar voor het eigen personeel. Tot op heden hebben 35.000 Emirates-medewerkers zich laten inenten. Inmiddels heeft 85 procent van de piloten en cabinepersoneel twee doses ontvangen.

De ‘coronarondvlucht’ vertrekt op 10 april om 12.00 uur lokale tijd. Vervolgens wordt boven diverse gebieden in de VAE gevlogen. Na tweeënhalf uur landt de A380 weer in Dubai. Leuke bijkomstigheid: op de vlucht wordt het nieuwste vliegtuig van dit type ingezet.

Tickets kosten omgerekend 231 euro voor een stoel in Economy; een ticket in Business Class kost het dubbele. De opbrengsten van de vlucht gaan naar de Emirates Airline Foundation, de eigen liefdadigheidsorganisatie van de maatschappij.

Passagiers moeten de nationaliteit van de Verenigde Arabische Emiraten hebben, of er woonachtig zijn. Ze moeten hun vaccinatiecertificaat meebrengen voor vertrek. Belangrijke voorwaarde is dat de tweede dosis van het vaccin minimaal twee weken voor de vlucht toegediend moet zijn.

Alle passagiers ondergaan voor vertrek een gratis sneltest. Ook moeten ze zich houden aan de geldende voorzorgsmaatregelen, zoals het bewaren van voldoende afstand en het dragen van mondkapjes.