16 juni 2024
Thumbnail voor Emirates start lijndienst naar Madagaskar

Emirates start lijndienst naar Madagaskar

Emirates start op 3 september met een nieuwe lijndienst naar Antananarivo op Madagaskar, zo heeft de luchtvaartmaatschappij uit Dubai bekendgemaakt. De route wordt vier keer per week gevlogen, met een tussenstop in Mahé op de Seychellen. In Dubai worden goede overstapmogelijkheden geboden op de vluchten van en naar Schiphol en Brussel.

De route Dubai - Mahé - Antananarivo - Mahé - Dubai wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, die 8 First Class-, 42 Business Class- en 310 Economy-stoelen aan boord heeft. Emirates biedt de route op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag aan, onder het vluchtnummer EK707/EK708. De vertrek- en aankomsttijd in Dubai (08.55u/04:20u) sluiten goed aan op de Benelux-vluchten.

Emirates biedt ook de optie om alleen tussen de Seychellen en Madagaskar te vliegen en zo een vakantie naar beide landen te combineren.

Er vliegen relatief weinig grote luchtvaartmaatschappijen naar Madagaskar. Vanuit Europa wordt er alleen vanaf Parijs (Air France, Air Madagascar, Corsair) en Istanbul (Turkish Airlines) naar Antananarivo gevlogen, in sommige gevallen met tussenstop. Van de Midden-Oosterse maatschappijen is Emirates straks de enige met een vliegverbinding naar de Afrikaanse eilandstaat.