19 juli 2024
Thumbnail voor Emirates verdubbelt aantal Airbus A380-vluchten naar Schiphol

Emirates verdubbelt aantal Airbus A380-vluchten naar Schiphol

Emirates verdubbelt vanaf eind oktober, bij de start van het winterseizoen, het aantal A380-vluchten tussen Schiphol en Dubai. In plaats van zeven keer per week, zet de maatschappij dan veertien keer per week de dubbeldekker in op de route.

Aan het totale aantal vluchten tussen Schiphol en Dubai verandert eind oktober niets: de frequentie wordt vanaf 1 juli al verhoogd van 19 naar 21 vluchten per week (drie keer per dag), en dat blijft ook zo in het winterseizoen.

Maar in plaats van twee keer per dag met de Boeing 777-300ER en één keer per dag met de Airbus A380 naar de Nederlandse luchthaven te komen, zoals in de zomer het geval is, komt Emirates straks twee keer per dag met de A380 en één keer per dag met de 777.

Daardoor zet de luchtvaartmaatschappij uit Dubai weer net zo vaak de dubbeldeks-Airbus in naar Nederland als vóór de coronacrisis.

De komst van de Superjumbo zorgt voor een flinke capaciteitstoename: afhankelijk van de exacte configuratie die wordt ingezet, kunnen er per vlucht zo’n 130 tot 160 passagiers extra mee ten opzichte van de kleinere Triple Seven.

Meer comfort dan in 777
De A380 biedt ook meer comfort: zo zijn de stoelen in de Economy Class breder, en is er voor Business Class-passagiers een bar en directe toegang tot het gangpad voor alle reizigers in deze klasse. In First Class kunnen passagiers douchen aan boord.