23 mei 2024
Thumbnail voor Emirates vliegt na vier jaar weer op Phnom Penh in Cambodja

Emirates vliegt na vier jaar weer op Phnom Penh in Cambodja

Emirates heeft donderdag na ruim vier jaar de vluchten van Dubai naar Phnom Penh hervat. Daardoor is er weer een extra optie voor Nederlanders en Belgen die naar de Cambodjaanse hoofdstad willen reizen. Er vliegen geen Europese maatschappijen op Phnom Penh.

De luchtvaartmaatschappij uit Dubai vliegt niet non-stop tussen beide steden, maar met een tussenstop in Singapore. Pre-corona werd er nog in Bangkok gestopt.

Emirates heeft zogeheten Fifth Freedom-rights tussen Singapore en Phnom Penh, zodat reizigers ook alleen voor dat deel van de vlucht een ticket kunnen boeken.

Op de route wordt dagelijks een Boeing 777-300ER ingezet, met plaats voor 354 passagiers verdeeld over drie reisklassen (First, Business en Economy).

Schiphol
In Dubai worden er goede aansluitingen geboden op de Emirates-vluchten van en naar Schiphol en Brussel, met overstaptijden van twee tot drie uur.

In vergelijking met veel andere hoofdsteden in de regio heeft Phnom Penh weinig longhaul-vluchten. Qatar Airways vliegt er ook op, maar verder zijn er alleen (Zuid)oost-Aziatische maatschappijen actief.