24 juni 2024
Thumbnail voor Emirates vliegt vanaf augustus op grote schaal met premium economy klasse

Emirates vliegt vanaf augustus op grote schaal met premium economy klasse

SCHIPHOL - Emirates heeft vandaag zijn volledige plannen voor de premium economy klasse onthuld, die vanaf augustus beschikbaar zal zijn op routes naar Londen, Parijs en Sydney. Dit is eerder dan vorige maand werd gemeld. De nieuwe stoelen komen zowel in de A380 als de Boeing 777.


De maatschappij uit Dubai laat momenteel 67 Airbus A380’s en 53 Boeing 777-300ER’s ombouwen met vier klassen aan boord: first, business, premium economy en ‘gewone’ economy. Zes van de 120 A380’s in de vloot hebben de nieuwe klasse al, omdat het om de laatst geleverde toestellen ging waar de indeling in de fabriek al was aangebracht.

In totaal zullen dus 126 toestellen de nieuwe klasse krijgen. Topman Tim Clark spreekt vandaag in een verklaring over “een belangrijke investering” die rond de een miljard dollar ligt.

Op een Emirates A380 met vier klassen bevindt premium economy zich vooraan op het hoofddek, met 56 stoelen in een 2-4-2 configuratie. Op de Boeing 777-300ER zullen maximaal 24 premium economy stoelen worden geïnstalleerd, die zich bevinden tussen business en economy in.

Emirates claimt de enige luchtvaartmaatschappij “in de regio’ te zijn die premium economy aan boord heeft. Klanten die de klasse boeken krijgen op Dubai International Airport (DXB) tevens een speciale check-in zone.