20 april 2024
Thumbnail voor ‘Estland staat op niemands bucketlist, maar hoort daar wel op te staan’

‘Estland staat op niemands bucketlist, maar hoort daar wel op te staan’

TALLINN - Tallinn, de hoofdstad van Estland, is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Dat concludeert Renée Hoes die voor Reisbizz Magazine met een groep reisagenten afreisde naar de onontdekte stad. "Het is rijk aan historie en cultuur, heeft een creatief, rauw randje, én is ontzettend gezellig."


Estland is één van drie Baltische staten in noordoost Europa. De hoofdstad Tallinn is volgens Renée zeker een bezoek waard. Vooral het eten in de stad maakte op haar een indruk. "Het eten brengt je naar de zevende hemel, alleen hiervoor zou ik al terug gaan", vertelt ze.

Terug in de tijd
De reis begint in Vanallin, de oude binnenstad van Tallinn. "Dit historische centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en na de eerste tien minuten snap ik meteen waarom. Het oude stadscentrum is één van de best bewaarde Middeleeuwse stadsdelen van Europa. En dat zie je. Kastelen, oude pakhuizen en andere prachtige architectuur uit de 13e en 14e eeuw staan nog steeds. De kronkelende straten, sommige nog origineel bedekt met stenen uit 1500, brengen je direct terug in de tijd."

Prangli Island
Estland heeft 2.222 eilanden. Prangli Island is daar één van. Op dit 600 jaar oude visserseiland wonen zo’n 70 mensen. Vooral oudere mensen en welgeteld zeven kinderen. “De meeste eilanden rondom Estland bestaan vooral uit natuur en zijn er voor de natuur. Prangli Island is een eiland dat je wel (voor meerdere dagen) mag bezoeken. Een groot deel van het binnenland is bedekt met dennenbossen en in het westelijke deel vind in je de kustweiden zoutminnende vegetatie. Je kunt er goed vogelspotten en heerlijk wandelen. Een rustgevende plek om even aan de stad te ontsnappen.”

Wil je meer lezen over Tallinn? Lees dan het volledige artikel  in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.