20 mei 2024
Thumbnail voor Eurostar gaat investeren in vijftig nieuwe treinen

Eurostar gaat investeren in vijftig nieuwe treinen

 Eurostar gaat investeren in tot vijftig nieuwe treinen. In de toekomst wil Eurostar uiteindelijk 67 treinen laten rijden, dat zijn er zestien meer dan nu. Het is de bedoeling dat de eerste nieuwe treinen vanaf begin 2030 gaan rijden.

Zowel klanten als personeel van Eurostar zullen betrokken worden bij het ontwerpproces. Alle nieuwe treinen zullen volgens het bedrijf nog milieuvriendelijker rijden dan de huidige.

Eurostar boekte vorig jaar voor het eerst een omzet van meer dan 2 miljard euro, een stijging van 26 procent ten opzichte van vorig jaar, vooral omdat steeds meer mensen na corona weer de trein namen. Het aantal reizigers steeg met 22 procent tot bijna 19 miljoen. De operationele winst steeg met 8 procent tot 423 miljoen euro.

'Records gebroken'
Vorig jaar gingen de Thalys-treinen, die onder meer tussen Amsterdam en Parijs reden, verder onder de naam Eurostar. Die verbindt sinds 2018 Amsterdam en Londen. Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave is tevreden met de vorig jaar behaalde resultaten. "Slechts zeven maanden na de lancering van de nieuwe Eurostar zijn we goed op weg, waarbij we in 2023 records hebben gebroken op het gebied van passagiersaantallen en omzet."

Eurostar is momenteel actief in vijf landen: het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het aantal reizigers op de lijn tussen Amsterdam en Londen steeg vorig jaar het meest, met 38 procent. Het aantal passagiers tussen Londen en Brussel steeg met 33 procent, die tussen Londen en Parijs met 25 procent.