26 mei 2024
Thumbnail voor Eurostar wil in 2030 al haar treinen laten rijden op duurzame energie

Eurostar wil in 2030 al haar treinen laten rijden op duurzame energie

Eurostar, de hogesnelheidstrein die Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbindt, wil in 2030 alleen nog maar gebruik maken van duurzame energie. Eurostar is het eerste spoorwegbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de zogenoemde RE100-alliantie van bedrijven die zich ertoe zetten om 100 procent van hun energie uit hernieuwbare bronnen te verkrijgen. 

“Dit is een ambitieuze doelstelling, die bewust is gekozen. Eurostar wil de verduurzaming van de sector namelijk versnellen", legt de CEO van Eurostar, Gwendoline Cazenave, uit. "Om ons doel te kunnen bereiken werken we nauw samen met onze partners in alle markten. Daarnaast moedigen we regelgeving aan voor de inzet van nieuwe duurzame energieprojecten."

In Nederland rijden Eurostar-treinen sinds 2017 voor 100% op windenergie. In het Verenigd Koninkrijk is dat sinds vorig jaar 40 procent. Naast de duurzame energie heeft Eurostar ook haar ambities uitgesproken op het gebied van aantallen passagiers. In 2030 wil de treinmaatschappij 30 miljoen passagiers vervoeren. In 2030 waren dat nog 18,6 miljoen reizigers.