19 juli 2024
Thumbnail voor Eurowings Discover als eerste vanuit Europa naar het Krugerpark

Eurowings Discover als eerste vanuit Europa naar het Krugerpark

FRANKFURT - Eurowings Discover opent als eerste Europese luchtvaartmaatschappij een lijndienst naar Kruger Mpumalanga International Airport. Dit Zuid-Afrikaanse vliegveld geldt als een toegangspoort van het Kruger National Park. Het Lufthansa-dochterbedrijf vliegt gedurende het winterseizoen drie keer per week vanaf Frankfurt naar Zuid-Afrika.


De heenvlucht is niet rechtstreeks; onderweg vindt een korte tussenstop plaats in Windhoek, de hoofdstad van buurland Namibië. Vanuit Kruger Mpumalanga International Airport, dat een startbaan heeft met een lengte van 3100 meter, wordt vervolgens wel rechtstreeks naar Frankfurt gevlogen. Op de route zet Eurowings Discover een Airbus A330 in.

Lufthansa pioniert er met Eurowings Discover aardig op los in Afrika. Binnenkort opent de vakantiemaatschappij als eerste Europese airline een lijndienst naar Victoria Falls in Zimbabwe. Die bestemming staat gedurende het zomerseizoen in de planning.

Met Kruger Mpumalanga International Airport voegt Eurowings Discover vanaf november dit jaar een eerste Zuid-Afrikaanse bestemming aan het routenetwerk toe. De maatschappij vliegt in Afrika ook naar bestemmingen als Kilimanjaro, Zanzibar en Mombasa.

Kruger Mpumalanga International Airport werd begin deze eeuw geopend als een alternatief voor het kleinere Nelspruit Airport. Op dit moment zijn er voornamelijk binnenlandse vliegverbindingen naar steden als Johannesburg, Kaapstad en Durban. Victoria Falls is op dit moment de enige internationale bestemming die vanaf Mpumalanga wordt aangevlogen.