23 mei 2024
Thumbnail voor Eurowings zoekt in winterseizoen het hoge noorden op

Eurowings zoekt in winterseizoen het hoge noorden op

KEULEN - Eurowings breidt komend winterseizoen het aantal vluchten naar Noord-Europa uit met vier bestemmingen: Tromsø (Noorwegen, Rovaniemi (Finland), Luleå en Kiruna (Zweden). Hiermee mikt de budgetdochter van Lufthansa op het toenemende aantal toeristen dat kiest voor een wintervakantie in het hoge noorden.


Vanaf Düsseldorf Airport, de grootste Eurowings-basis die ook goed bereikbaar is vanuit Nederland, vliegt Eurowings wekelijks naar Tromsø. Die bestemming, 344 kilometer boven de poolcirkel, is vooral geschikt om het noorderlicht te aanschouwen. Vanaf 4 december vliegt Eurowings eerst wekelijks, later twee keer per week naar Noorwegen.

Naar het Finse Rovaniemi vliegt Eurowings met ingang van 5 december vanaf Düsseldorf. De hoofdstad van Lapland en haar omgeving bieden naast het noorderlicht diverse andere attracties. Elk zondag vertrekt een vlucht naar het noorden van Finland.

De Zweedse bestemmingen Luleå en Kiruna zullen door Eurowings vanaf Stuttgart wekelijks worden aangevlogen vanaf begin december. In de omgeving van beide steden kunnen diverse wintersporten en -activiteiten worden beoefend.