19 juli 2024
Thumbnail voor Evelyn Groenenberg: Elk landschap in Oman vertelt een verhaal door zijn eigen kleurenpalet

Evelyn Groenenberg: Elk landschap in Oman vertelt een verhaal door zijn eigen kleurenpalet

Wat het Sultanaat Oman, gelegen aan de zuidoostkust van het Arabische schiereiland, volgens Evelyn Groenenberg zo bijzonder maakt, zijn de levendige kleuren die de verschillende regio’s kenmerken. "Van de azuurblauwe kustlijnen tot de goudgele woestijnen: elk landschap vertelt een verhaal door zijn eigen unieke kleurenpalet.” Evelyn van Lieb Management, vertegenwoordiger van Oman in Nederland, vertelt over het kleurrijke Sultanaat.

Oman heeft een kustlijn van bijna 2000 km. “Je vindt hier meerdere luxe resorts om helemaal tot rust te komen. Het blauw van de zee contrasteert prachtig met het wit van de zandstranden en het bruin van de rotsachtige kliffen. Deze kustgebieden zijn ook de thuisbasis van veel zeedieren en koraal, waardoor het onderwaterleven zeker net zo kleurrijk is als het landschap erboven”, gaat Evelyn verder.

Een groot deel van Oman wordt bedekt door twee woestijnen: de Sharqiya Sands en de Rub al Khali. Deze woestijnen worden gekenmerkt door hun uitgestrekte duinen die variëren van diep oranje tot goudgeel, vertelt Evelyn. “Overnachten in de woestijn is een onvergetelijke ervaring. Van een traditioneel bedoeïenenkamp tot een luxe private camp. En wist je dat je in Oman overal mag wildkamperen? Met een eigen tent of slaapzak onder de sterren is dus ook een optie. In alle gevallen kun je genieten van de rust van de prachtige zandduinen en van quality time met elkaar zonder mobiel bereik of wifi.”

Meer weten over het kleurrijke Oman? Lees dan het hele artikel in de Midden-Oosten Special van Reisbizz Magazine.