11 mei 2024
Thumbnail voor Excursies tijdens kerstvakantie op Curaçao erg in trek: ‘Wees er vroeg bij’

Excursies tijdens kerstvakantie op Curaçao erg in trek: ‘Wees er vroeg bij’

De kerstperiode dient zich weer bijna aan. Deze periode is traditiegetrouw een drukke maand voor het eiland Curaçao. “Mensen die zeker willen zijn van leuke excursies en dagjes uit, moeten die nu echt wel gaan reserveren”, vertelt Mark van der Panne, eigenaar van website naar Curacao.com aan Reisbizz. “De meeste excursies hebben vaak maar een beperkte capaciteit en zeker in de kerstperiode moet je er vroeg bij zijn.”


“Met stip op nummer één staat de excursie naar het eiland Klein Curaçao”, vertelt Mark. “Eigenlijk alle toeristen die naar het eiland komen willen dat uitstapje doen. Omdat er maar een paar boten per dag die kant op kunnen, zijn er echter maar een beperkt aantal plaatsen. In de kerstvakantie gaan vaak families op pad, en dan zijn de excursies vaak al lang van te voren uitverkocht.” Naast de dagtrip naar Klein Curaçao zijn volgens Mark ook de zogeheten Aquafari en de jetski-tours heel populair. “De aquafari-tour is een hele leuke tour met onderwater-scooters. Het leuke aan deze excursie is dat toeristen ook zonder duikbrevet kunnen afzakken naar de bodem van de oceaan.”

Omdat de trip naar Klein Curaçao zo populair is ging Reisbizz die kant op, lees hieronder onze ervaringen:

De excursie naar klein Curaçao begint met een disclaimer van de kapitein: "Als je moet overgeven doe het dan niet overboord, dan waait 'het' terug in je gezicht. Dat belooft weinig goeds, maar het blijkt gelukkig erg mee te vallen.

Binnen een uurtje doemt in de verte het eiland Klein Curaçao op. De zee is erg rustig en het grote schip van rederij Miss Ann is goed bestand tegen de golven. Het eiland ligt zo’n 10 kilometer ten zuidoosten van het grote eiland. Vanaf het moment dat de ankers van het schip worden uitgegooid is het uitzicht op Klein Curaçao in één woord: schitterend. In meer woorden is het ook nog prachtig en fantastisch. Het kraakblauwe water, waar menig zwembad bij verbleekt, in combinatie met de witte stranden biedt een uitgelezen kans om mooie plaatjes te schieten voor het nageslacht. Wie wat minder gericht is op het maken van foto's kan lekker luieren op een strandbedje, snorkelen of een wandelingetje maken naar de overkant van het eiland, waar een oud scheepswrak op de rotsen is gelopen.

Probeer niet in te dutten op de weg terug naar Curaçao: wie weet spot je vliegende vissen, of zelfs dolfijnen.Uitzicht