17 april 2024
Thumbnail voor Explosieve bezoekersgroei voor Bonaire

Explosieve bezoekersgroei voor Bonaire

Bonaire lijkt populair dan ooit. Voorlopige resultaten vanuit Tourism Corporation Bonaire laten zien dat het eiland in de maand januari van dit jaar 16.905 bezoekers verwelkomde. Ter vergelijking: in dezelfde maand van 2019 waren dit er nog 14.800.

De grootste groep bezoekers op Bonaire komt uit Nederland. Nederlanders waren goed voor 47 procent van het totaal, gevolgd door Amerikanen met 29,3 procent. Curaçao, Canada, Duitsland en Aruba hebben ook aanzienlijk bijgedragen aan de toeristische sector van Bonaire.

Tekst gaat door onder de foto

Opvallend is dat 44 procent van de bezoekers voor het eerst het eiland aandeed, wat aangeeft dat Bonaire succesvol is in het aantrekken van nieuwe reizigers. Het grootste percentage van de bezoekers kunnen we echter repeaters noemen; maar liefst 56 procent was zo'n 'terugkerende bezoeker', wat de sterke reputatie van het eiland op het gebied van loyaliteit onder voormalige bezoekers onderstreept. Als we verder inzoomen zien we dat de Nederlandse reizigers vooral uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant komen, waarbij de leeftijdsgroep 55-64 (25 procent) en 45-54 (18 procent) domineert.

De tweede groep, de Amerikaanse bezoekers, kwam voornamelijk uit New York, Florida, Pennsylvania, Californië en andere grote staten. Hier zien we dat de leeftijden wat hoger liggen, bijna 25 procent was tussen 55-64 jaar, meer dan 27 procent 65 jaar of ouder.