16 juni 2024
Thumbnail voor Extreme hitte in Zuid- en Oost-Azië: ‘Individuele rondreizen gaan gewoon door’

Extreme hitte in Zuid- en Oost-Azië: ‘Individuele rondreizen gaan gewoon door’

Verschillende landen in Zuid- en Oost-Azië kampen met extreme hitte. Zo is er in India een hittegolf die al 25 dagen duurt waarbij zelfs een temperatuur werd gemeten van 52,3 graden in New Delhi. We vroegen Chris Freitag van Special Traffic naar de invloed van die hitte op vakanties.

Vakantiebestemmingen zoals Sri Lanka, Thailand, Vietnam, Indochina en delen van Indonesië kampen met de extreme hitte. De individuele rondreizen kunnen daar gewoon volgens programma uitgevoerd worden, aldus Chris. Special Traffic biedt geen reizen aan naar India, maar wel naar andere landen in Azië waar het ook heet is. “We bellen altijd naar de klanten als ze weer thuis zijn en we hebben geen negatieve of verontrustende berichten ontvangen."  

Het voorjaar is het laagseizoen voor reizen naar Zuid- en Oost-Azië en er zijn dus minder klanten onderweg. “Wij zijn dagelijks in contact met onze lokale partners en zij houden ons op de hoogte van de situatie. Als het nodig is nemen wij natuurlijk extra maatregelen, maar vooralsnog was dit niet het geval”, zegt Chris.