18 april 2024
Thumbnail voor Fiets- en Wandelbeurs groot succes voor Spaans verkeersbureau: ‘Zeer geïnteresseerd publiek’

Fiets- en Wandelbeurs groot succes voor Spaans verkeersbureau: ‘Zeer geïnteresseerd publiek’

De Jaarbeurs in Utrecht stond vorige week in het teken van de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs. Het Instituto de Turismo de España-Turespaña (instituut voor toeristische promotie van Spanje), in Nederland vertegenwoordigd door het Spaans Verkeersbureau, nam met een stand en in totaal 24 vertegenwoordigers uit verschillende Spaanse regio’s deel aan de beurs. Reisbizz spreekt erover met Marlies Bavius-Duquesnoy.

“De Fiets en Wandelbeurs was een succesvolle ervaring voor ons”, vertelt Bavius-Duquesnoy. “Alle vertegenwoordigers waren druk in weer met het beantwoorden van vragen van een zeer geïnteresseerd publiek dat dit jaar naar Spanje wil reizen om te genieten van een fiets- of wandelvakantie.”

De beurs was dan ook een unieke kans om ons rijke en gevarieerde aanbod op het gebied fiets- en wandeltoerisme te presenteren aan het Nederlandse publiek, vertelt Bavius-Duquesnoy.  “Neem nou de Vías Verdes, oftewel Groene Wegen. Dit zijn voormalige spoorwegtrajecten die niet meer in gebruik zijn en zijn omgevormd tot fiets- en wandelroutes. Op dit moment zijn er 135 Vías Verdes-routes (in totaal meer dan 3.300 kilometer) in heel Spanje (met uitzondering van de Canarische Eilanden) waarvan men te voet, per fiets of zelfs op rolschaatsen kan genieten. Het merendeel ervan is bovendien toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.”

Groeiende trend
“De reacties van de bezoekers waren zeer positief”, gaat Bavius-Duquesnoy verder. “Onze presentatie over de Vias Verdes trok veel geïnteresseerden. Dit benadrukt nog eens de groeiende trend voor duurzaam toerisme onder het Nederlandse publiek.”

Parallel aan de beurs organiseerde het Spaans Verkeersbureau op de eerste beursdag, vrijdag 23 februari, het event Spain Sustainability Day. “De reisagenten waren zeer onder de indruk van de Sustainability Day. Het event bood waardevolle inzichten in de ontwikkeling van duurzame en regeneratieve toeristische ervaringen in Spanje. De bijdragen van experts en de discussie rond het boek "Duurzaam door Spanje" onderstreepten de inzet van Spanje voor duurzaam toerisme.”

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.