24 juni 2024
Thumbnail voor Finnair moet veel vluchten schrappen door hoog ziekteverzuim

Finnair moet veel vluchten schrappen door hoog ziekteverzuim

HELSINKI - Finnair moet het vluchtschema noodgedwongen flink inkrimpen. Door hoog ziekteverzuim kan de Finse luchtvaartmaatschappij niet langer voldoende personeel op de been brengen om de huidige dienstregeling aan te houden, zo meldt het bedrijf.


Hoog ziekteverzuim teistert op dit moment veel luchtvaartmaatschappijen. “De omikronvariant van het coronavirus en een griepgolf hebben ook bij ons geleid tot een toename van het aantal ziekmeldingen. Om dat op te vangen verminderen we het aantal vluchten in februari met circa twintig procent”, aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Door nu al vluchten te schrappen wil Finnair voorkomen dat reizigers op het laatste moment worden geconfronteerd met annuleringen. Finnair probeert vooral vluchten te schrappen op routes die meerdere keren per dag worden aangeboden, om zo het netwerk zo veel mogelijk in tact te houden.

De geplande start van een lijndienst naar Dallas wordt doorgeschoven naar 27 maart. De toevoeging van lijnvluchten naar Nagoya en de verhoging van het aantal vluchten naar Osaka zijn uitgesteld naar het zomerseizoen.

Klanten worden door Finnair geïnformeerd over de status van hun vlucht en kunnen gratis omboeken of hun geld terugkrijgen.